Поліція відкрила 29 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині

1 год назад 0

російські війська підступно обстріляли з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії та завдали ракетних ударів по громадам Херсонського та Бериславського районів. Снарядами знищено оселі, уламками посічені стіни, дахи, побиті вікна, пошкоджено будівлі дитячого садочка та сільської ради. Вирви від розривів снарядів посеред доріг та біля будинків місцевих мешканців. На жаль, є жертви серед мирного населення.

Внаслідок влучання ворожої ракети у будівлю сільської ради одна людина загинула, троє поранені. Під час обстрілу смт Козацьке загинув 63-річний чоловік, ще троє жителів отримали поранення. Також є поранені у місті Берислав та с.Ольгівка, у людей мінно-вибухові травми, тіла посічені осколками.

Після масованого обстрілу на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи із залученням вибухотехнічної служби, вони вилучали фрагменти снарядів та ракет, подекуди глибина вирв становила 3 метри.

За минулу добу до поліції Херсонщини надійшло 295 заяв і повідомлень громадян про різні події. 29 повідомлень стосувались воєнних злочинів армії рф, по ним поліція відкрила  кримінальні провадження ст.438  Кримінального кодексу України.