Поліція задокументувала 18 воєнних злочинів армії рф на Херсонщині

1 месяц назад 0

Минулої доби російські війська вкотре здійснили обстріли правобережжя Херсонської області із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Антонівка, Кизомис, Янтарне, Дніпровське, Садове, Берислав та Львове. Пошкоджень зазнали багатоповерховий та чотири приватні будинки, газопровід та господарська споруда.

У Токарівці поруч зі зруйнованим попередніми обстрілами будинком місцева жителька виявила тіло 79-річного чоловіка. Попередньою причиною його смерті стали травми, отримані в результаті ворожого обстрілу.

У полі біля Ольгиного під час земельних робіт трактор із причіпними катками наїхав на невстановлений вибуховий пристрій. Внаслідок детонації техніка зазнала механічних пошкоджень, у водія діагностували гостру реакцію на стрес.
Поліція вкотре закликає громадян не ігнорувати мінну небезпеку, бути вкрай уважними й обережними, не пересуватися там, де можуть бути заміновані ділянки: узбіччями доріг, лісосмугами, незораними полями. Якщо ви побачили підозрілий або вибухонебезпечний предмет, негайно телефонуйте «101» або «102».

У Кізомисі внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено газопровід, два приватні будинки та господарчу споруду.
Під комбінованими обстрілами армії рф із танку, артилерії та РСЗВ перебували Херсон і передмістя. Вибухи лунали у Дніпровському та Корабельному районах. У мікрорайоні «Корабел» артилерійськими снарядами пошкоджено багатоповерховий будинок.
На місцях російських атак слідчо-оперативні групи поліції вилучали уламки ворожих снарядів та документували наслідки обстрілів.
За минулу добу поліція відреагувала на 235 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.