Поліція зафіксувала 16 воєнних злочинів російської армії проти мирного населення правобережжя Херсонщини

2 месяца назад 0

Ворог не припиняє обстріли звільнених населених пунктів правобережжя Дніпра, зокрема, Бериславського та Херсонського районів. Минулої доби російська армія била по житлових кварталах із артилерії, танку та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від комбінованих атак противника потерпали Херсон, Антонівка, Михайлівка та Новоолександрівка. Внаслідок російських обстрілів пошкоджено приватні будинки та складське приміщення.

На світанку ворог здійснив танковий обстріл Антонівки, отримав поранення 33-річний чоловік. Потерпілого з мінно-вибуховою травмою та уламковим пораненням ноги госпіталізували в лікарню.

У Новоолександрівці в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено приватний будинок та виникла пожежа, яку швидко загасили.
Ворожі війська з артилерії били по прибережній зоні Корабельного району Херсона, там пошкоджено складське приміщення агропідприємства.

Безпілотниками війська рф атакували і прибережні квартали Дніпровського району міста, на щастя, внаслідок вибухів ніхто не постраждав.

На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 206 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.