«Половини даху немає, увесь шифер посипався». Жителі Херсонщини про обстріли минулої доби

2 недели назад 0

16 квітня під атаками армії РФ були населені пункти Херсонського, Каховського та Бериславського районів. Про наслідки розповіли місцеві жителі та представники військових адміністрацій Херсонщини та обласного центру.

В Telegram Херсонської МВА повідомили, що протягом минулої доби російські військові десять разів обстріляли Херсонську територіальну громаду. В обласному центрі пошкоджені десять приватних будинків та дві багатоповерхівки. Обстріли були і в Придніпровському.

У будинок жителя Корабельного району Херсона Григорія влучив російський снаряд.

"Мені зателефонували годин в дев'ять, напевно. Сусідка подзвонила, сказала, що прилетіло. А була ж комендантська година не приїдеш, не подивишся нічого. Розбило вікно, посікло хату і горіх" , — розповідає Григорій. Місце розриву снаряду після обстрілу Херсона армією РФ. 16 квітня 2024 року. Суспільне Херсон
Пошкоджений також і будинок херсонця Віталія.

"Я там спав. Друг зателефонував мені і я вийшов з ним розмовляти. Тільки закінчив розмову, вийшов поставити чайник — і тут гепнуло. Он стіна, вона вилетіла разом з вікном у цей бік і документи поховала, треба буде шукати. Половини даху немає, увесь шифер посипався", — говорить чоловік. Пошкоджений внаслідок обстрілів армією РФ будинок у Херсоні. 16 квітня 2024 року. Суспільне Херсон
За словами голови Бериславської РВА Володимира Літвінова, армія РФ з авіації завдала удару по Бериславу та Одрадокам'янці.

"В результаті авіаційних ударів пошкоджень зазнали багатоповерхівки, приміщення аптеки та інша цивільна інфраструктура. Поранені двоє чоловіків та двоє жінок. Окрім цього в результаті артилерійських ударів по Золотій Балці був поранений чоловік і пошкоджено одне із підприємств",  — повідомив Володимир Літвінов.

Також Херсонська ОВА зранку сповістила про скид вибухівки з російського дрона у селі Зміївка Бериславського району. Поранення отримав 29-річний чоловік. Загалом за минулу добу обстріляли сім населених пунктів правобережної Херсонщини. Були поранені п'ятеро людей і пошкоджені 13 будинків, об’єкти інфраструктури та торгівлі.