Пошкоджені будинки, будівлі, розкидані уламки та дерева: які наслідки чергових ударів армії РФ по Херсону

2 месяца назад 0

Зранку російські військові обстріляли середмістя Херсона. Не припиняли гатити по правобережжю й минулої доби. У Херсонській територіальній громаді пошкоджені шість багатоповерхових, два приватних будинки та 19 автомобілів. Під вогнем був і Бериславський район.
Владислав розказує, вибухи почув о 9:15. Один снаряд влучив у стіну його багатоквартирного будинку, другий — у дах сусіднього. Поранених немає, каже чоловік, бо він єдиний хто зараз тут мешкає.

"Шарахнуло так, що це було просто жахливо. Просто вибух почув і побіг в іншу кімнату" , — говорить Владислав.

Біля будинків розкидане скло та каміння. Пошкоджені й будівлі поруч, розповів херсонець. "Ворота вилетіли у сусідів. Потім зверху у сусідів вікна повідкривало. Також дерева пошкоджені. З двору вибило теж вікно в одної сусідки, яке раніше було забите" , — каже чоловік.

Під обстрілами була і сусідня вулиця. Була поранена 25-річна жінка — у неї діагностували мінно-вибухову травму та контузію. Лікуватиметься вона амбулаторно, повідомив у Телеграмі начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко. У середмісті пошкоджені адміністративна будівля, музей, обірвані електродроти.

Атакувала російська армія і Бериславський район. Під обстрілами були п'ять територіальних громад — Бериславська, Новоолександрівська, Милівська, Новорайська та Тягинська, розказав начальник районної військової адміністрації  Володимир Літвінов.

"Минулої доби армія РФ, використовуючи реактивні системи залпового вогню та артилерію завдала ударів по населених пунктах Вірівка, Берислав, Новоберислав, Михайлівка, Дудчани та Червоний Маяк. У Дудчанах пошкоджені приміщення магазину та житлові будинки. Сьогодні зранку до медичного закладу звернувся місцевий мешканець Берислава, це 84-річний чоловік, який отримав поранення ніг та спини. Зараз медики надають йому необхідну медичну допомогу" , — говорить Літвінов.

Внаслідок обстрілів пошкоджені приватний будинок та магазин у Понятівці Дарʼївської територіальної громади. Це село армія РФ атакувала артилерією. Також влучили у приватний будинок у передмісті Херсона, селищі Антонівка.

Раніше в МВА повідомляли, що армія РФ з тимчасово окупованого лівого берега вдарила по житлових кварталах.