Пошкоджені лікарня та будинки. Армія РФ вкотре атакувала Херсонську область: які наслідки

3 месяца назад 0

Зранку 24 січня 2024 року під атакою російських військ перебував Новоберислав Херсонської області, вдень — Дніпровський район Херсона: поцілили в лікарню. Обстрілювала армія РФ населені пункти правобережжя й напередодні.

За словами місцевої жительки  Тетяни , вона чула чотири вибухи: один з них поруч.

Херсонка  Світлана каже, що під час обстрілу вона стояла на подвір'ї.

"Слава Богу жива, вибуховою хвилею лише заклало вуха", — каже жінка.

Після обстрілів херсонець  Микола почав лагодити дах свого будинку. Чоловік говорить, що прийшлось опустити шифер на 10 сентиментів та забити цвяхи, які повилітали. Херсон, пошкоджений обстрілами балкон у багатоповерхівці, 24 січня 2024 рік. Фото: скрін з відео Суспільне Херсон
Зранку 24 січня 2024 року армія РФ вдарила по Новобериславу. Внаслідок обстрілу поранення отримало подружжя.

За повідомленням  Херсонської міської військової адміністрації вдень 24 січня російські військові обстріляли Дніпровський район Херсона. 22-річний чоловік отримав уламкове поранення ноги.

Також російські військові вкотре вдарили по будівлі однієї з лікарень: поранені троє медичних працівників, у закладі вибиті вікна та пошкоджені кабінети.

Минулої доби ( 23 січня — ред. ) російські військові не припиняли обстрілювати й населені пункти трьох територіальних громад Бериславського району.

За інформацією керівника РВА  Володимира Літвінова , військові РФ завдали авіаційних ударів по Бериславу, Шляховому, Миловому та Саблуківці.

"Через авіаційні удари у Бериславі пошкоджені дошкільний навчальний заклад, будівля заводу та багатоквартирні будинки", — говорить керівник РВА. Херсонська область, зруйнований російськими снарядами будинок, 24 січня 2024 рік. Фото: поліція Херсонської області/Telegram
Керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков повідомив, що внаслідок обстрілів правобережжя минулої доби є загиблі та поранені.

"У Херсоні загинув 70-річний чоловік, ще двоє людей отримали поранення через обстріли у різних районах міста. У Саблуківці внаслідок влучання російської керованої авіабомби загинуло подружжя: жінку намагались врятувати дорогою до лікарні, але її травми виявились не сумісні з життям. Також є повідомлення про загиблу жінку у Шляховому. В Бериславі травмувались двоє чоловіків, по одній місцевій жительці у Миловому та Кіндійці. Загалом за добу 23 січня 2024 року п'ятеро людей загинули та шестеро отримали поранення" , — розповів Толоконніков.

Рятувальники протягом минулої доби ліквідували дві пожежі, які сталися внаслідок російських обстрілів. Під час гасіння однієї з них був поранений співробітник ДСНС.

Як розповіла речниця гу ДСНС України в Херсонській області  Оксана Ульянова,  у   Бериславі загорівся багатоквартирний будинок.

"Вогнеборці прибули на місце події, почали гасити пожежу, в цей час російська армія скинула вибухівку з безпілотника. Через вибух був травмований рятувальник, а також пошкоджений пожежний автомобіль", — каже Ульянова. Херсонщина, пошкоджений російськими снарядами багатоповерховий будинок, 24 січня 2024 рік. Фото: поліція Херсонської області/Telegram
Також за словами речниці ДСНС, у Херсоні один з російських снарядів влучив у житловий будинок, рятувальникам також довелось працювати під обстрілами.

Минулої доби російські військові 101 раз обстріляли територію правобережжя Херсонщини, випустили 524 снаряди із різного типу озброєння.