Повалені стіни, зруйновані дахи. Херсонці розповіли про наслідки обстрілів у місті

8 месяцев назад 0

Вночі 15 вересня російська армія обстріляла Дніпровський район Херсона. У будинках зруйновані дахи, повалені стіни. Херсонці розповіли про наслідки обстрілів кореспондентам  .

Херсонка  Наталя , яка живе на останньому поверсі будинку, в дах якого влучив снаряд, розповіла, в деяких кімнатах її квартири завалились стіни.

"Поцілило у квартиру. Від вибухової хвилі полетіла стіна. Моя квартира поряд. Поруч у квартирі стіна повністю випала. Там пуста квартира, ніхто не живе. Добре, що я не в кімнаті спала, а в залі. Слава Богу постраждалих немає у нас", говорить жінка. Херсон. Вибиті вікна, посічені стіни в багатоповерхівці внаслідок обстрілу РФ, 15 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
У будинок на іншій вулиці снаряд також влучив в дах. За словами  Людмили Музики , квартиру від руйнувань врятував технічний поверх.

"Всі були по кімнатах. Ніхто і не очікував — один удар. Наші вікна виходять на Університетську. Був такий сильний "приліт". Спалах і другий вибух",  розповіла Людмила. Херсон. Діра у стіні багатоквартирки, вибиті вікна та зруйновані балкони внаслідок російського обстрілу, 15 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Також під обстрілами були центральна частина Херсона, передмістя та мікрорайон Корабел. Під вогнем був і Бериславський район.

Пошкоджені церква й адмінбудівля. Загалом, за словами керівника пресофісу ОВА  Олександра Толоконнікова , російські військові випустили по Херсонщині 349 снарядів. Протягом минулої доби загинула одна дитина, шестеро людей поранені.
 
​Через небезпечну ситуацію у населених пунктах, розташованих вздовж Дніпра, Рада оборони області 14 вересня ухвалила рішення про обов'язкову евакуацію родин з дітьми.

Також вранці 15 вересня російські військові скинули авіабомбу на житловий квартал тимчасово окупованої Нової Каховки. За даними прокуратури, загинула людина та щонайменше 12 поранених.​