Повідомлено про підозру колишньому співробітнику ДСНС з Херсонщини, який побудував «кар’єру» при окупантах

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому провідному фахівцю Головного управління ДСНС в Херсонській області заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 42-річний підозрюваний, у травні 2022 року погодився на співпрацю із окупантами. Він отримав посаду «начальника» у створеному ворогом «Херсонском районном управлении Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий».
 
На цій посаді підозрюваний здійснював загальне керівництво підрозділом, незаконно використовуючи при цьому матеріально-технічну базу захопленої служби НС. Підбирав кадри, вів облік їхнього робочого часу. Допомагав окупаційній владі налагоджувати роботу надзвичайників згідно російських нормативів.
 
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.