Повідомлено про підозру у колабораціонізмі ще двом жителям Херсонщини

3 недели назад 0

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2023 року  54-річний підозрюваний,   призначений  окупаційною владою директором захопленого ДП «Херсонський морський торговельний порт», добровільно взяв участь у виборах до  незаконного органу влади — «Херсонської обласної думи». До фейкового органу обрався депутатом за списком  політичної партії «єдина росія».
 
Інший підозрюваний, 61-річний чоловік, на початку повномасштабного вторгнення перебував на посаді старости у селі Червоне Генічеського району. У вересні 2022 року, співпрацюючи із ворогом, став окупаційним «главой сельского поселения Червонской территориальной общины».  
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в  Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.