Прикордонники Херсонського загону поблизу Генічеська затримали браконьєра

3 года назад 0

Учора, 21 вересня, під час патрулювання, прикордонники Херсонського загону на узбережжі озера Сиваш, виявили і затримали громадянина України, який здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів. Забороненими знаряддями лову браконьєр спіймав 78 рибин журавки, чим завдав збитку державі на суму понад 46 тисяч гривень.

Затриманного порушника прикордонники передали правоохоронцям, адже в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом». Про що негайно повідомили на своїй сторінці у Фейсбук.

Ще три браконьєрські пастки загальною довжиною понад 100 метрів, без водних живих біоресурсів прикордонники виявили на узбережжі Каркінітської затоки.

Нагадуємо, що за грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. А у випадку незаконного зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, громадяни несуть кримінальну відповідальність та можуть бути позбавлені волі на строк до трьох років.