Прокуратура Херсонщина: злочинів проти власності поменшало 

3 года назад 0

В обласній прокуратурі підсумували роботу за 2020 рік.

Як зазначив керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга, завдяки вжитим спільним з правоохоронними органами заходам, вдалося дещо стабілізувати криміногенну ситуацію на Херсонщині. В області на 18,6% зменшилась кількість усіх облікованих кримінальних правопорушень, на 15,5% — особливо тяжких злочинів, на 6,5% — тяжких, на 20,7% — злочинів проти власності.  Менше вчинено злочинів групою осіб, у стані алкогольного сп’яніння, рецидивних.

Минулого року посилено роботу правоохоронних органів у протидії корупційним правопорушенням, у бюджетній, земельній сфері,  сфері незаконного обігу підакцизних товарів, протидії організованій злочинності. Проте, за словами Володимира Олександровича, отримані результати не відповідають стану законності та криміногенній ситуації в області.

На нараді відзначені позитивні результати представницької діяльності. «Використовуючи конституційні повноваження, прокурори на захист інтересів держави пред’явили позовів на суму 827 млн. грн., що у 2,5 рази більше, ніж у 2019 році; на захист державної та комунальної власності, у сфері навколишнього природного середовища — на суму понад 38 млн. грн., у бюджетній — на 5,1 млн. грн.», — повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Завдяки вжитим заходам стягнуто та добровільно відшкодовано кошти, повернуто державі майна на суму 150 млн. грн., понад 1200 га землі, у тому числі на узбережжях Азовського та Чорного морів.

Пріоритетними у роботі прокурорів залишаються питання відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, протидії організованій злочинності, злочинам проти основ національної безпеки, у бюджетній сфері, сфері адміністрування податків та пов’язаним із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом, у сфері земельних правовідносин, екології і незаконного використання природних ресурсів, кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Анатолій НІКОЛАЄВ.