Протягом доби вилучивено 34 одиниці заборонених знарядь лову

3 года назад 0

Херсонський рибоохоронний патруль протягом доби виявив вісім порушень природоохоронного законодавства. За фактами грубого порушення Правил рибальства складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. та два – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування об’єктів тваринного або рослинного світу). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. За вказаними фактами порушень вилучено 34 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали понад 2 191 грн.

Так, третього червня 2021 року державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля проведено рейд в акваторії Каховського водосховища, поблизу с. Веселе Бериславського району Херсонської області. Під час рейду виявлено та вилучено 14 од. ятерів бичкових з капрону та 6 од. мисинових сіток, власника яких встановити не вдалося. Загальна довжина знарядь лову становить понад 343 метра, в яких знаходилось 132 екз. бичка, 54 екз. раків, 8 екз. сазана та 4 екз сома.

Всі водні біоресурси, відповідно вимог статті 63 Закону України «Про тваринний світ», в живому вигляді випущено у природне середовище чим попереджено їх загибель та нанесення збитків на суму 10 000 грн. За даним фактом складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

У разі виявлення фактів порушення правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Херсонського рибоохоронного патруля за номером телефону: (050) 012-35-73