Публічно підтримує дії держави-агресорки — підозрюється житель Херсона

3 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру місцевому жителю у визнанні правомірною збройної агресії рф проти України та тимчасової окупації частини території України через використання засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Херсонської окружної прокуратури.
 
За даними слідства, прихильник «руського миру», ігноруючи надзвичайну гуманітарну ситуацію, спричинену вторгненням та окупацією регіону рф, публічно висловлював підтримку агресору.
 
У своїх численних інтерв’ю для російських пропагандистських медіа, де його позиціонували як волонтера, він не лише дякував друзям з «російського Криму» за корм для тварин, але й розпускав відверту брехню про благородні наміри загарбників.
 
У вересні 2022 року на організованому окупаційною владою форумі «мы вместе с россией», підозрюваний висловлював сподівання про створення нової Херсонської губернії в складі росії та розпалював кремлівські наративи про знищення освіти через процеси українізації.
 
Протиправний характер його висловлювань, які поширювались у медіа та соціальних мережах, підтверджено висновками судових експертиз.
 
Досудове розслідування здійснюється ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.