Новий рік у Новій Каховці: «салют» від окупантів і гучні прильоти

4 месяца назад 0

Як пройшов Новий рік в окупованій Новій Каховці на Херсонщині, розповідає кореспон дент  .

"Салют" від окупантів Новий рік в Новій Каховці пройшов, якщо не враховувати "салют" від окупантів, майже непомітно. Вже після 18:00 на вулиці нікого вже не було. Всі поспішали додому, щоб швиденько приготувати щось на стіл. І це незважаючи на те, що Сальдо призупинив комендантську годину в новорічну ніч. Лише вдень люди скуплялися і ходили в гості один до одного. Знаючи манери окупантів, люди зайвий раз не стали ризикувати вночі.

Ближче до опівночі окупанти, вже напившись, почали "святкувати" — їздити на великій швидкості по місту, після "привітання" Путіна почали стріляти в небо з усього, що було в них. Недовго, хвилин 10. Потім ще трохи поїздили до 1:30 і до ранку була тиша.

Зв’язок працював Вранці було неймовірно тихо. Мабуть, це перший такий ранок в новому році, коли навколо тиша. Магазини розпочали роботу з 10:00.

Люди, в більшості своїй, святкували Новий рік вдома, при чому доволі тихо. Ні тобі музики, ні галасу на вулиці, ні дискотеки. Взагалі нічого. Вперше Нова Каховка зустрічала такий Новий рік. Дзвонили всім своїм друзям і знайомим, родичам і сусідам. У тому числі і на правий берег Дніпра і за кордон. Зв'язок в новорічну ніч працював непогано. Хоч це порадувало.

Місто здригнулося від прильотів Але вночі і вдень була канонада з боку Дніпрян. Бої ніхто не скасовував. Ближче до вечора в межах міста було чотири потужних прильоти. Місто здригнулося.

Жителі міста, за старою традицією, тепер доїдають те, що приготували на стіл. Багато хто скуплявся і готував, як це було раніше. Це своєрідна форма ностальгії за доокупаційним часом.

Тепер місто знову переходить до "звичного" життя під обстрілами, викликами, зі страхом і надією, що скоро це пекло скінчиться.