РФ перекинула до Криму танковий батальйон через серйозні втрати на лівому березі Херсонщини, — Сил оборони півдня

2 месяца назад 0

Російські війська перекинули танковий батальйон на територію окупованого Криму.

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що це може свідчити про серйозні втрати ворога на лівому березі Херсонщини, передає  з  на УНІАН.

"Ми відстежуємо перегрупування військ, і розуміємо, що підтягування таких резервів може говорити про серйозні втрати окупаційного війська на лівому березі Херсонської області. Тут на тимчасово окупованій території тривають бойові дії, і під час контрбатарейної боротьби вони втрачають фактично щодня по кілька одиниць бронетехніки та артилерійських установок. У зв'язку з цим, можливо, будуть підтягувати такі ресурси",  – пояснила вона.

Водночас Гуменюк зазначила, що передумов до того, щоб ворог перевозив ці танки на материкову частину України, поки що немає. Крім того, наразі в окупантів діє заборона на використання частини автошляхів для переміщення з Криму на окуповану частину Херсонської області, а також і в Херсонській області в напрямку Мелітополя Запорізької області. За її словами, російське командування усвідомлює, що ці напрямки можуть перебувати під вогневим контролем українських військ, і не хоче ризикувати технікою.

"Тим не менш, ми розуміємо, що якщо їм знадобиться підтягувати ресурс, певні логістичні маршрути вони будуть використовувати. А ми тим часом намагаємося встановити максимально щільний вогневий контроль там, де можливе просування техніки", – резюмувала Гуменюк.