Рибохоронні активісти провели рейд поряд із помешканням глави Херсонрибохорони й виявили неприпустиме

6 лет назад 0

Новий рік, а проблеми старі: 12 січня активісти навідалися до с. Кизомис, Білозерського району й засвідчують: поряд із будинком керівника Херсондержрибохорони вони виявили браконьєрські знаряддями ловлі риби й раків.

 

Війна на акваторіях Дніпра на Херсонщині за реформування рибохоронної галузі й припинення тотального вилову живих водних ресурсів триває. Правда, реформ усе нема: так званий "рибний патруль", навіть після особистих обіцянок прем'єра та  зміни керівництва Держрибохорони у Києві, на Херсонщині так і не з'явився. Щоб з'ясувати, чому — херсонські активісти обіцяють знову рушити до столиці з акціями.

Читайте:  Херсонці знову збираються до столиці на протестну акцію — сподіваються прискорити реформу рибної галузі.

А поки вони вживають усе більш радикальн их заходів по боротьбі з браконьєрами яких, наїхню думку, таки "кришує" нереформована Херсонрибохорона.

Читайте:  Активисты обвинили Херсонрыбохрану и Нацпарк Нижнеднепровский в попустительстве браконьерам

 и сожгли конфискованные снасти

На своїй сторінці у фейсбук глава громадського оперативного штабу при Херсонській облраді Анатолій Джурмій розповів як нарешті активісти перевірили підозри й рушили в рейд до помешкання керівництва рибохоронної служби Богдана Артющика. Висновки він робить невтішні:

Активісти громади Херсонщини, які вже більше року сигналізують всьому суспільству області й держави, що Херсонрибоохорона в особі її керівника — держслужбовця Богдана Артющика та його підлеглих — рибінспекторів є першими винищувачами водних біоресурсів в акваторії Херсонської області, коропціонерами й хабарниками, 12.01.2018 року провели рейд, в результаті якого за місцем проживання самого Богдана Артющика (с. Кизомис, Білозерського району)виявили місце дислокації браконьєрів з забороненими знаряддями ловлі (сітками, раколовками), човнами, з ямою в якій виявлено рештки незабраної риби та раків здобутих злочинним шляхом. Що вже казати за здійснення охоронних заходів таким керівником на усій акваторії області, якщо перед його носом, а точніше на території його домоволодіння таке діється? Можливо це він сам займається браконьєрством? Обуренню немає меж!!! Де ж та обіцяна реформа рибної галузі?! — пише він у фейсбук .

У принципі, таке звернення можна тлумачити як повідомленн поліції про злочин. Хотілося б, щоби правоохоронні органи перевірили інформацію й тоді нарешті, якщо порушення будуть доведені, а звинувачення — не голослівні, то справа з порятунком і охороною біоресурсів Дніпра нарешті зрушила б з мертвої точки.

джерело