Річниця підриву РФ Каховської ГЕС: нацгвардійці поряд з іншими допомагали херсонцям долати наслідки повені

2 месяца назад 0

Близько п’ятої ранку 6 червня 2023 року військові Нацгвардії отримали інформацію, що російська армія підірвала . Нацгвардійці одними з перших брали участь у ліквідації наслідків затоплення.
Про це на сторінці у Facebook інформує військова частина 3056 Національної гвардії України .

У дописі йдеться, що бійці НГУ допомагали евакуйовувати місцевих жителів з перших хвилин, коли вода почала підступати до населених пунктів правобережжя.

Військовослужбовці 34 Херсонського полку Нацгвардії України вивозили з затоплених домівок людей та тварин, надавали медичну та домедичну допомогу, здійснювали пошуково-рятувальні операції, розвозили продукти та питну воду тим, хто не міг покинути свої оселі.
Одними з перших наслідки підтоплення відчули жителі мікрорайону Корабел у Херсоні, пригадують у Нацгвардії. Саме там виконували завдання більшість військовослужбовців підрозділу. Роботи ускладнював рівень води, який постійно зростав. Виконувати їх доводилось під вогнем російських військових, які атакували правий берег з тимчасово окупованого лівого. Тому на місці працювали також медики полку, йдеться в дописі.

"Автомобільний та залізничний мости на Острів нещадно обстрілювали окупанти. Навіть попри це, ми робили все можливе, щоб наші люди змогли пережити цей стрес і все минуло без ускладнень" , — згадує боєць 34 Херсонського полку НГУ на псевдо "Молодий", який безпосередньо брав участь у порятунку людей.

"Не міг дозволити собі залишити пост. Люди постійно звертались за допомогою. А якщо щось критичне? В ті дні нас неможливо було злякати ніякими обстрілами" , — говорить гвардієць Євген.

За словами бійців, іноді шкоди військовослужбовцям завдавали налякані тварини, які не розуміли, що їх рятують.

До ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС долучились також сапери 34 Херсонського полку Національної гвардії України.