Робітник наймача без грошей на Херсонщині залишив

3 года назад 0

Черговий сезонник обікрав чергового наймача на Херсонщині. Як зазвичай, мешканець села Ювілейного взяв для роботи в полі помічника, не поцікавившись ані його документами, ані минулим – аби працював. Але працювати в гарячу пору раніше судимий за крадіжки з проникненням в будинки батрак якраз і не схотів, бо йому терміново «загорілося» доньку навідати. Роботодавець через таку вихватку розсердився – вивіз чоловіка до села Великі Копані, й там залишив, не сплативши ні копійки, оскільки  платити, на його переконання, не було за що.

Тут сезоннику навідувати доньку одразу перехотілося, а з’явився інший намір — у вигляді компенсації за образу обікрасти роботодавця. Зусиль і часу на це зловмисник не пошкодував: уночі знову притьопав до Ювілейного, витяг скло у вікні літньої кухні, й знайшов там куртку господаря, в якій той зберігав гроші на побутові потреби. З кишені верхнього одягу нічний візитер забрав 3400 гривень, і добре на них погуляв – та так, що частину викраденої готівки навіть загубити примудрився. А потім настало похмілля у вигляді зустрічі з працівниками поліції, куди селянин написав заяву про крадіжку, вказавши, кого саме підозрює.

Своєї причетності до неї горе-робітник і не приховував: в усьому зізнався, й отримав від Олешкіського суду свої «законні» три роки й два місяці ув’язнення. Додали йому ще два місяці, які він не відбув за попереднім вироком.  І можна з упевненістю сказати, потерпілому в цьому випадку ще дуже пощастило. На Херсонщині бувало, що такі-от «трударі»  виносили з хат усе начиння, нападали на господарів та членів їх родин. Адже наймалися не стільки працювати, скільки підглядати, де що в оселях та сараях «погано лежить», аби потім усе привласнити.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.