Росіяни обстріляли з артилерії Херсонську область, є загиблий й поранена

5 месяцев назад 0

Російські терористи обстріляли артилерією село Дніпровське Херсонської області. Внаслідок ударів загинув 50-річний місцевий житель.

Про це повідомляє  з посиланням на  голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

Як пише Прокудін, ворог завдав удари близько о 16:00.

"Травми, несумісні з життям, отримав 50-річний місцевий житель. В момент удару він знаходився на вулиці. До лікарні доставили жінку, 44 років" , — пише Прокудін.

За словами голови ОВА, жінка отримала вибухову травму й уламкові поранення черева, а також руки. Їй надають медичну допомогу.

"За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)" , — пише пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Ситуація в Херсонській області
Після звільнення правобережжя Херсонської області частина регіону знаходиться під постійними обстрілами окупантів. Росіяни атакують цивільне населення з важкого озброєння, артилерії та авіації.

Протягом минулої доби, 23 листопада, як розповідав Прокудін, російські терористи здійснили 119 обстрілів по території Херсонської області.

Загалом ворог випустив 638 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, АГС, БПЛА та авіації. По місту Херсон випустив 91 снаряд.
Ворог поцілив у житлові квартали населених пунктів області.

"Через російську агресію 3 людини загинули, ще 11 — дістали поранення, з них — 2 дитини", — розповідав голова ОВА.