Росіяни «погубили» телефони на Херсонщині: там знайшли фото майже всієї роти

4 месяца назад 0

На лівобережжі Херсонської області триває операція Сил оборони України. Тим часом росіяни безуспішно намагаються ліквідувати український плацдарм, але зазнають численних втрат.
Декілька окупантів з 28 окремого мотострілецького полку на лінії бойового зіткнення "загубили" свої телефони. У них були фото ледь не всієї російської роти. Джерела  в Силах оборони України поділилися цими фото з нами.

28 ОМСП Росії Раніше ми вже докладно . Полк увійшов до новоствореної 18 армії, за рахунок яких Кремль планував розширити свою присутність в Україні.

Що звично для нових підрозділів, які формуються виключно з мобілізованих громадян, а не дисциплінованих військ, у 28 мотострілецького полку одразу ж виникла ціла низка проблем. Серед них:

  • дезертиртсво, у тому числі ще до виправлення підрозділу на фронт;
  • численні втрати, зокрема, серед вищого офіцерського складу;
  • імовірні факти корупції , коли люди зі званнями рядового обіймають посади вищі, ніж представники старшого офіцерського складу;
  • стрілянина між двома військовими , один з яких був нетверезим.

Та попри всі проблеми, полк і надалі продовжує перебувати на окупованих територіях України. А частина його бійців навіть претендували на посвідчення. Саме для цього вони влаштували собі фотосесію ледь не всією ротою. Звідки ж їм було знати, що згодом фото з їхніх телефонів потраплять до українських журналістів? Росіянин мріяв про посвідчення ветерана / Фото 24 Каналу
Фото військових 28 ОМСП Росії Мова про 8 мотострілецьку роту третього мотострілецького батальйону 28 окремого мотострілецького полку Росії. Саме ця рота згадується в скриншотах документів, які також були в телефонах росіян.
Скриншот з телефона росіянина / Фото 24 Каналу Дуже цікаво, але конкретно про цю роту ми теж маємо деяку інформацію. Як нам вдалося з'ясувати під час роботи над попереднім матеріалом, третій батальйон 28 ОМСП загалом є доволі недоукомплектованим.

  • Дані про чисельність особового складу 3 мотострілецького батальйону свідчать про те, що замість 94 осіб на одну роту, як розраховано по штату, насправді готовими до виконання бойових дій восени були лише від 38 до 45 людей.
  • Так, на 3 роти, які входять до складу батальйону, загалом зафіксовано 21 ліквідованого окупанта, 78 поранених і 8 дезертирів. Ще 53 росіян позначені як "інше". Імовірно, мова про зниклих безвісти.
  • Загалом із трьох рот, чисельність яких повинна була б становити 282 військових, на позиціях та в бронегрупі командування російського 28 мотострілецького полку нарахували 122 особи. А це лише 43% від всього особового складу.

Брак особового складу в 3 батальйоні 28 ОМСП / Фото 24 Каналу Як бачимо, восени саме у 8 роти були найбільші втрати. Тоді в складі підрозділу нарахували лише 38 людей, хоча по штату їх мало б бути 94. І фото практично всіх цих людей опинилися в нашому розпорядженні.

Росіяни з 8 роти 28 ОМСП: дивіться фото





Якою є доля російських окупантів Ми б дуже хотіли розповісти вам, що 8 роту третього батальйону 28 ОМСП повністю ліквідовано. Втім, на жаль, поки це не так – знищено лише частину окупантів. Та як показує практика, решта теж скоро до них приєднаються.

Ось такий вигляд має "еліта" російського війська. Фотографуються на ветеранські документи. Та, найімовірніше, це одні з останніх їхніх фото, які за найкращого сценарію, можна буде використати для допису у "Вконтакте" про зниклих безвісти, – розповіли нам наші джерела в Силах оборони.

Тим часом українські військові продовжують знищувати ворожі війська, звільняючи наші території. Зокрема, і на лівобережжі Херсонської області. Тож російські окупанти в жодній частині окупованої території не матимуть спокою.