Російські окупанти вчергове обстріляли середмістя Херсона

2 года назад 0

Російські військові вчергове обстріляли Херсон та його передмістя. Пошкоджені інфраструктурні об'єкти, Алея Слави, адміністративні та приватні будинки. На місці обстрілів побували кореспонденти Суспільного.

Євгенія Ходусенко живе неподалік парку Слави у Херсоні. Жінка не виїхала з міста через хвору доньку. Вночі їх район обстріляли російські військові, пошкоджені будинки сусідів.

"У наших сусідів просто вибухом рознесло все подвір’я. Вони залишилися чудом живі. У інших сусідів були пошкоджені дахи, вибиті вікна, скло валялися скрізь. Було дуже жахливо. Це було вночі" — розповідає Євгенія. Херсон. Зруйновані внаслідок обстрілів РФ меморіальні дошки в парку Слави, 27 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон
Минулої доби російські військові обстріляли і Алею Слави. Зруйновані кілька меморіальних дощок. Також пошкоджений напис "Херсон" при вході у парк "Херсонська фортеця". Херсон. Пошкоджений від обстрілів РФ напис "Херсон" при вході до парку Херсонська фортеця", 27 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон
Залишок снаряда залишився в бетонному паркані. Постраждали також кілька навколишніх адміністративних будівель. В них вилітали вікна. Херсон. Уламок снаряду застряг в паркані, 27 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон
За словами голови пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Толоконнікова, минулої доби російські військові обстріляли Херсонщину 40 разів.

"Били з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Місто Херсон війська РФ атакували 11 разів. Поцілили в завод, приватні та багатоквартирні будинки. Минулої доби через російські обстріли одна людина отримала поранення" , — повідомив Толоконніков.

Протягом минулої доби внаслідок російських обстрілів у Херсонській області виникло 6 пожеж, каже фахівчиня пресслужби ДСНС Оксана Ульянова.

"Ближче до обіду 26 грудня на спецлінію міста Херсон надійшло повідомлення про виникнення пожежі у будинку у селі Антонівка. На місце виїхали 2 одиниці техніки та 8 рятувальників. Ліквідували пожежу на площі 40 квадратних метрів", — говорить Ульянова.
  Що відомо

  • Протягом доби 26 грудня російські війська з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків 40 разів обстріляли Херсонщину, одна людина поранена.
  • На Херсонському напрямку військові РФ протягом дня обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру Новоолександрівки, Гаврилівки, Республіканця, Новокаїрів, Томариного, Тягинки, Микільського, Придніпровського, Інженерного, Антонівки та Херсона.
  • Через обстріли військовими РФ Херсона в мікрорайоні Корабел у більшості будинків відсутні електрика, вода, теплопостачання, у деяких — газ. Херсонська МВА закликає людей евакуюватись.
  • З 64 поранених під час обстрілу російською армією Херсона 24 грудня, 18 залишаються у важкому стані.