Російські війська 14 разів з «Градів» вдарили по селу Милове на Херсонщині

1 год назад 0

9 квітня російські війська з "Градів" 14 разів вдарили по селу Милове на Херсонщині. Загиблих та поранених немає. У Херсоні — поранена жінка. Їй надали допомогу на місці обстрілу.

Про це повідомив у телемарафоні "Єдині новини" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

За його словами, внаслідок обстрілів РФ ввечері 8 квітня були пошкоджені лінії електропередач у Херсоні. Частина міста залишилась без світла, серед них мікрорайони Таврійський та ХБК. Попри обстріли енергетики відновили пошкодження, зараз херсонці зі світлом.

"Нещодавно міжнародний фонд передавав бригадам "швидкої допомоги" бронежилети. В них медичні працівники можуть працювати більш безпечно. Лікарні забезпечені генераторами, обладнанням та медикаментами. Після обстрілу автівки медиків у Бериславі, розуміємо, що зараз необхідно забезпечити їх бронеавтомобілями. Щоб лікарі могли виїжджати до тих місць, де постійні обстріли",  каже Толоконніков.

Як розповів керівник пресофісу ОВА, фермери планують засіяти близько двох тисяч гектарів територій кавунами. А також технічними культурами, зерновими, соняшником та овочами.

Посадовець наголосив, що для розмінування територій необхідно багато часу та сил.

"Ще не відомо, що натворили росіяни на лівому березі Херсонщини. Коли ті території будуть деокуповані, все побачимо. Але мова йде про мільярди гривень. Дякуємо міжнародним фондам за підтримку. А також фонду, який доправив до Херсонщини дві машини для розмінування. Завдяки автівкам, працівники ДСНС можуть працювати більш безпечно", 
— сказав Толоконніков. Що відомо

  • 8 квітня ввечері російська авіація скинула вибухівку на елеватор у Бериславі. Зруйнована будівля. Також з авіації військові РФ вдарила й по селу Львове Тягинської громади. Пошкоджені адміністративна будівля та близько п?яти будинків місцевих жителів.
  • Ввечері 8 квітня, внаслідок російських обстрілів у деяких районах Херсона зникло електропостачання.
  • Російські війська обстріляли 7 квітня бригаду "швидкої допомоги" у Бериславі Херсонської області. Поранені двоє фельдшерів.