Російські війська в ніч на 1 січня обстріляли дитячу лікарню у Херсоні. Одна людина загинула

1 год назад 0

Російські війська в ніч на 1 січня обстріляли дитячу лікарню у Херсоні. Одна людина загинула, одна — поранена, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.

Рятувальники , що на місці виникли пожежі. В лікарні знаходились 17 дітей, четверо батьків та 38 працівників. Їх евакуювали в підвал.



Також російські снаряди влучили у басейн та будівлю академічного ліцею при Херсонському державному університеті. Поранених немає, повідомив Суспільному ректор ХДУ Співаковський.

Херсон, пошкоджена стіна у басейні при ХДУ через обстріли військами РФ. Фото: Олександр Співаковський/FacebookЗа його словами снаряд влучив у стіну студентського басейну, яким користувалися студенти, викладачі, співробітники ХДУ і жителі міста.

"Зруйнована частина стіни, це потрапило в басейн. Більш детальні наслідки будуть відомі, як експерти оцінять втрати. Удар був таким, що фактично вибило вікна в другому корпусі, де знаходиться Академічний ліцей. Слава Богу там нікого не було, ніхто не травмований і ніхто не загинув. Але матеріальна шкода дуже велика", — розповів Співаковський. Що відомо

  • Протягом доби 31 грудня, російські війська 40 разів  Херсонщину, із них 18 разів — Херсон. Влучили   в об?єкт критичної інфраструктури, приватні та багатоквартирні будинки.