Російські війська вдарили з повітря по звільнених селах Херсонської області

1 год назад 0

За минулу добу армія РФ завдала три авіаудари по українських позиціях та звільнених населених пунктах Бериславського району. Про це  речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у підсумковому зведенні за 30 жовтня.

У відповідь, за його словами, авіатори Сил оборони теж тричі атакували райони зосередження ворожої живої сили та техніки, а воїни-зенітники влучно збили черговий Су-25.

"Ракетні та артилерійські війська Сил оборони півдня виконали 156 вогневих завдань і завдали втрат російській армії" , — сказав Назаров.

Так у командуванні підтвердили знищення 27 військових РФ, танку, двох мінометів, гаубиці "Акація", зенітної установки та п'ять одиниць автомобільної бронетехніки. У Баштанському та Бериславському районах Сили оборони підірвали два склади боєприпасів військ РФ. Що відомо

  • Російські військові обстрілюють звільнену територію Херсонщини з лівого берега Дніпра. Важкою артилерією і реактивними системами залпового вогню вдарили по населених пунктах Новоолександрівської громади Бериславського району.
  • В селище Каланчак Херсонської області прибули близько сотні росгвардійців з Грозного. А у населених пунктах, розташованих поблизу Херсона, російські війська облаштовують оборонні позиції.
  • В Олешках Херсонської області російські військові окопуються вздовж лівого берега річки Дніпро, а також селяться у будинки міста. Олешківський міський голова Євген Рищук розповів Суспільному, що у місті багато російських засобів ППО та військової техніки.
  • Російські військові проводять примусову "евакуацію" жителів Нової Каховки, домівки яких розташовані на вулицях на узбережжі Дніпра. Пояснюють це підготовкою до оборони міста.