Російські військові 71 раз обстріляли Херсонщину: одна людина загинула, шестеро поранених

8 месяцев назад 0

Російські війська упродовж 1 жовтня 71 раз обстріляли територію Херсонської області. З мінометів, артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню, протитанкових ракетних комплексів, авіації та безпілотників випустили 392 снаряди, по Херсону — 20.

Про це в Telegram повідомив керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Снаряди поцілили у території заводу та тракторної бригади у Херсонському районі, магазин, будівлі навчального та медичного закладів та об'єкт критичної інфраструктури у Бериславському районі, йдеться в повідомленні.

Внаслідок російської збройної агресії загинула одна людина, шестеро, зокрема двоє дітей, — поранені, повідомив Прокудін.

Що відомо про обстріли Херсонщини 1 жовтня 2023 року На Херсонському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів в районах Берислава, Козацького, Ольгівки та Високого. З артилерії військові РФ обстріляли понад 15 населених пунктів. Серед них Станіслав та Херсон.

Російська армія близько скинула дві керовані авіабомби на житловий квартал Берислава на Херсонщині. Зруйновані гаражі, у корпусах медзакладу та будинках вибиті вікна, пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури.

Також під вогнем було Веселе. Через обстріл поранена жінка, її ушпиталили з травмами рук, ніг та контузією.

Військові РФ скинули вибухівку з БПЛА на житлові будинки у Херсоні. Через атаку виникла пожежа у Дніпровському районі. Співробітники ДСНС врятували матір та трьох дітей, серед яких чотиримісячне немовля.

Армія РФ завдала удару по Станіславу на Херсонщині. Поранені двоє чоловіків, їх ушпиталили. Пошкоджені три приватні будинки, виникли пожежі, які ліквідували рятувальники. Також снаряди обірвали лінії електропередач.