Розтрощив 4 автомобілі й «надув» 2,24 проміле. Нетверезий херсонець спричинив ДТП

6 лет назад 0

Виклик про ДТП без постраждалих на шосе В’ячеслава Чорновола отримали патрульні вчора близько 19-ої години.

На місці інспектори виявили 4 автомобілі: ВАЗ-2101, ВАЗ-2109, Volkswagen Golf та Dewoo Lanos. Всі транспортні засоби мали характерні механічні пошкодження. На щастя, ніхто не постраждав.

Поліцейські встановили, що водій ВАЗ-2101 не був уважним, не дотримався безпечного інтервалу, не обрав безпечну швидкість, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем Volkswagen Golf. Це в подальшому призвело до зіткнення з іншими автомобілями, які рухались за Volkswagen. Також винуватець пригоди рухався без увімкненого світла фар у темну пору доби.

У водія ВАЗ-2101 під час спілкування патрульні помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той погодився пройти огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці. Прилад показав результат 2,24 проміле, що перевищує допустиму норму в 11 разів. Зі слів чоловіка, перед поїздкою він випив дві пляшки пива.

Інспектори з’ясували, що громадянин вже отримував протокол за керування напідпитку. У серпні він теж проходив огляд за допомогою «Драгера» і тоді результат становив 2,72 проміле. Однак рішення за попереднім протокол суд ще не прийняв. Цього разу порушник не мав при собі й тимчасового дозволу на керування. На 40-річного херсонця патрульні склали адмінматеріали за ст.124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ст. 126 (Керування без відповідних документів) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Автомобіль інспектори евакуювали на арештмайданчик.

Друзі, як бачите, керування напідпитку може призвести до бід. Будьте відповідальними водіями!