СБУ повідомила про підозру черговим колаборантам з «міграційної служби мвс рф»

2 месяца назад 0

За матеріалами Служби безпеки України підозру за зайняття посад в окупаційному правоохоронному органі отримали ще троє мешканців Херсона.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Встановлено, що ці фігуранти після окупації Херсона підтримали російських загарбників та ініціативно «працевлаштувались» до «міграційної служби мвс рф» на Херсонщині

Один з них став «провідним спеціалістом-експертом по роботі зі співвітчизниками, біженцями та внутрішніми переселенцями відділу з питань громадянства».

На псевдопосаді колаборант контролював роботу відділу, впроваджував практику використання в роботі російського законодавства.

Пройшов «курси підвищення кваліфікації» з підготовки документації за стандартами рф.

Інші дві ворожі поплічниці стали «фахівчинями відділу паспортно-візової служби управління громадської безпеки» окупаційного «гу мвд по Херсонськой области».

Вони виконували рішення москви щодо примусової паспортизації жителів Херсонщини.

Зрадниці перекладали установчі дані з документів українців та організовували видачу так званих «адресних довідок» для подальшої видачі паспортів рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили зрадникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Їм загрожує до 15 років тюрми.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.