СБУ повідомила про підозру черговим любителям «руского міра» на Херсонщині

5 месяцев назад 0

За матеріалами СБУ підозру у колабораціонізмі отримала колишня співробітниця Фонду соціального страхування в Херсонській області.

СБУ встановила, що під час тимчасової окупації обласного центру жінка погодилась на співпрацю з ворогом.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Вона зголосилась обійняти посаду «начальника отдела кадров» у незаконно створеному органі влади «министерстве труда и социальной политики Херсонской области».

Підозрювана допомагала представникам держави-агресора у встановленні та підтриманні їх незаконної влади. Брала участь у впровадженні соціальних стандартів за законодавством рф на території Херсонської області. «Керувала» роботою з кадрових питань, здійснювала підбір співробітників контролювала їх роботу.

Слідчі СБУ повідомили ворожій поплічниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Інша колаборантка — мешканка смт Комишани Херсонського району області після захоплення росіянами населеного пункту зголосилась «допомагати» окупаційній владі у проведенні незаконного референдуму рф.

Вона прийняла пропозицію від представників окупаційної влади на зайняття посади так званого «заступника голови двк».

Напередодні псевдореферендуму колаборантка організовувала роботу членів «комісії», формувала попередні списки учасників «плебісциту», розміщувала агітаційні матеріали у населеному пункті із закликами до участі в «голосуванні». Після збору «голосів» фігурантка разом з іншими колаборантами фальсифікувала «підсумки» фейкового плебісциту на користь кремля.

Цій зрадниці слідчі СБУ також оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Підозрювані переховуються від правосуддя. СБУ проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Викриття зловмисниць здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.