СБУ повідомила про підозру ще одному депутату — колаборанту з команди Сальдо

6 месяцев назад 0

За матеріалами СБУ підозру у колабораціній діяльності отримав депутат Херсонської районної ради.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

З перших днів захоплення росіянами обласного центру депутат брав участь в організації пропагандистських заходів. Був активним учасником проросійського мітингу із популяризації комуністичного режиму, який висвітлювався у російських засобах масової інформації.

Депутат агітував херсонців до участі у незаконному референдумі про приєднання до складу росії. Підтримав доручення окупаційної влади щодо деукраїнізації навчальних закладів області та впровадження у навчальний процес стандартів освіти рф, схиляв освітян до співпраці з окупантами.

У квітні 2022 року за протекцією свого соратника – гауляйтера Сальдо, він зайняв в окупаційній адміністрації держави-агресора на тимчасово окупованій території Херсона та області посаду так званого «заместителя главы военно-гражданской администрации Херсонской области».

На сьогодні «посада» цього колаборанта звучить інакше – він так званий «заместитель председателя правительства по социальным вопросам». На фейковій посаді він організовував, та й наразі продовжує, роботу незаконно створеного органу влади згідно повноважень, наданих йому окупаційною владою, у сфері соціальної політики.

Перед деокупацією Херсона він, разом із відступаючими російськими окупантами та так званими «топ-колаборантами», «евакуювася» на лівий берег річки Дніпро.

Відомо, що і зараз у тимчасово окупованому Генічеську ворожий поплічник продовжує реалізовувати рішення кремля щодо функціонування окупаційного режиму на тимчасово окупованих територіях півдня. Забезпечує «керівництво» структурними підрозділами псевдооргану, які перебувають в його підпорядкуванні, реалізуючи виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від 5 до 12 років тюрми.

Викривали колаборанта співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.