«Ще кілька секунд — всі б уламки полетіли на мене». Що розповіли херсонці про чергові атаки армії РФ

5 месяцев назад 0

Російські військові протягом доби продовжували обстрілювати правобережну частину Херсонської області. Минулої доби під атаками були населені пункти Херсонської та Білозерської громад.

Херсон російські військові обстрілюють практично цілодобово, розповідає керівник пресофісу обласної військової адміністрації  Олександр Толоконніков.

"Сьогодні зранку також обстріли. Внаслідок одного з таких була поранена жінка 1943 року народження. Її доправили до лікарні", — каже він. Херсонець стоїть посеред зруйнованого російськими обстрілами подвір'я, 14 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Обстрілювали обласний центр і вночі.  Світлана  говорить, що після вибухів, які пролунали о пів на першу, була відсутня електрика.

"Ми прокинулися від вибухів сильних. І у нас по даху, ми живемо через два квартали, у нас по даху стукала оці уламки чи каміння. Ми з чоловіком в підвалі сиділи. Обстрілювали "Градами" та артилерією. Це довго тривало, десь напевно години півтори точно", — розповіла жінка. Зруйновані після атак армії РФ електромережі у Херсоні, 14 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Від вибухів прокинувся вночі також і  Василь.

"Так добре почув, що з ліжка впав. Нікуди не сховався, трохи почекав, вийшов подивитись — два вікна розбиті. Добре, що всі живі, там і бабуся, і дивлюся, що син зранку вийшов теж живий. Він якраз за стіною спав", — говорить херсонець. Зруйнований снарядами РФ приватний будинок у Херсоні, 14 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Будинок  Бориса майже зруйнований обстрілами. Цієї ночі, каже чоловік, снаряд знову прилетів на його обійстя.

"Я якраз встав в туалет. Вийшов, через 15 секунд все прилетіло, і якби не встиг — то все напевно було б на мені. Знаю, що уламок скла потрапив жінці в лоб та й все",  — каже він.

Через нічні обстріли у Херсоні виникли кілька пожеж, каже речниця ГУ ДСНС України в Херсонській області  Оксана Ульянова.

"Снаряди РФ влучили в багатоквартирний житловий будинок. Там спалахнули пожежі у квартирах на першому та на другому поверсі. Ще один снаряд влучив в приміщення бізнес-центру. Спалахнула пожежа на четвертому поверсі. Рятувальники до самого ранку ліквідовували наслідки російських обстрілів",  — говорить вона.
  Що відомо про обстріли Херсонщини 14 грудня 2023 року Російські військові близько 14:00 завдали чергових ударів з тимчасово окупованого лівого берега по Херсонській міській територіальній громаді. У передмісті поранення отримала місцева жителька.

Зранку російські військові обстріляли Херсон, поранення отримала 80-річна жінка. Їй на місці надали медичну допомогу. Від госпіталізації вона відмовилася.

Також в ніч на 14 грудня російська армія обстріляла село Миролюбівка на Херсонщині. Під завалами будинку загинула 63-річна жінка.