Сили оборони за добу знищили майже 40 одиниць техніки на лівобережжі Херсонщини

6 месяцев назад 0

Аналітики Інституту вивчення війни щодня звітують про стан справ на війні Росії проти України. За даними ISW, українські війська продовжують утримувати позиції та проводити наступальні дії на лівобережжі Херсонщини. Про успіхи на південному напрямку доповідають і українські офіційні особи.

Так, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у  повідомила, що протягом однієї бойової доби українські захисники знищили значну кількість ворожої техніки та окупантів на лівому березі Херсонщини.

«Основними нашими успіхами є знищення ворожого потенціалу, ворожих позицій. Мінус 18 крупнокаліберних гармат, мінус 2 артустановки реактивних систем залпового вогню, мінус 2 танки, мінус бронетранспортер і ще 14 одиниць автобронетанкової техніки, мінус 2 човни і мінус 32 окупанти – непоганий результат за одну бойову добу. Так, ми продовжуємо нищити їхній потенціал, застосовуючи як контрбатарейну боротьбу, так й інші форми і методи роботи» , – зазначила вона.

Водночас Гуменюк закликала дотримуватися режиму інформаційної тиші, аби не нашкодити й цивільному населенню лівобережжя, якому мстить ворог, і полегшити долю населення правого берега, бо ворог намагається імітувати зупинку Сил оборони саме атаками на правий берег.