Сили оборони знищили човен російської ДРГ у районі Дніпровських островів

1 год назад 0

На півдні ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони України знищили російський моторний човен, який загарбники намагалися використати для переміщення своєї диверсійної групи між Дніпровськими островами.
Як передає , про це оперативне командування «Південь» повідомило у .

На рахунку ракетно-артилерійських підрозділів також — ліквідація 12 російських військових, знищення безпілотного розвідника «Орлан-10» та багатоцільового тягача для артилерійських установок ворога.

Обстановка в зоні відповідальності командування залишається стабільно складною, але контрольованою.
«Ворог не припиняє підступні обстріли мирного населення правобережжя. Хоча кількість ворожих атак зменшилась до 30 за добу, але застосування авіації із скиданням керованих авіабомб стає плановою тактикою», — зазначили в ОК «Південь».

Так, надвечір пара російських винищувачів Су-35 атакувала двома авіабомбами Бериславський район Херсонської області, спричинивши руйнування житлових й адміністративних будівель та господарчих споруд, а також порушення комунікацій. Минулося без жертв.

У командуванні застерігають: у зв'язку зі штормом мінна небезпека на суходолі та в прибережній зоні є надзвичайно високою.

«Тривають роботи з розмінування в зоні стабілізаційних заходів, а сильне хвилювання моря сприяє винесенню до узбережжя морських мін», — наголошують військові.
Як повідомляв Укрінформ, у Чорному морі росія тримає один ракетоносій із чотирма крилатими ракетами типу «Калібр».