Смертельне полювання на рибалку влаштував злочинець на Херсонщині

2 года назад 0

Пенсіонер з Нової Каховки поїхав порибалити на березі Північно-Кримського каналу. І незчувся, як сам перетворився на живу мішень для мисливця на «двоногу дичину». Старенького зі спінінгом у тихому місці помітив раніше судимий городянин, котрий вештався біля каналу у пошуках металу для продажу на брухт. «Металіст» наблизився до пенсіонера, й попросив у нього закурити. Однак старенький не тільки не поділився цигаркою, а ще й вилаяв незнайомця – рибу розлякує.

Тоді «прохач» крадькома зайшов ззаду, і торохнув рибалку обрізком сталевої труби по голові. Той залився кров’ю, втративши свідомість, і впав на землю. А нападник поліз по його кишенях – забрав пачку цигарок, мобільний телефон. Далі сів на мопед пенсіонера, й поїхав додому. Викрадений мопед потім продав за тисячу гривень, а обрізок труби викинув на території гаражного кооперативу.

Тим часом діти, котрі гралися біля каналу, помітили скривавленого й непритомного дідуся. Про нього сповістили дорослих. Пенсіонер був ще живий, але в стані коми. За два дні він помер у реанімації, так і не прийшовши до тями. На місці нападу поліцейські виявили відбиток чужого взуття. Вкупі з розповідями свідків цього було достатньо, аби встановити особу вбивці – раніше тричі судимого за крадіжки та зберігання наркотиків неробу. Коли до нього завітали з обшуком,то в помешканні знайшли скривавлені джинси, мобільний телефон загиблого й зв’язку його ключів. Злочинець  в усьому зізнався, й показав, куди викинув обрізок труби. Слідство долучило його до інших речових доказів.

Не забарився й вирок від міського суду Нової Каховки – десять років позбавлення волі з конфіскацією чверті особистого майна. Родині убитого засуджений також має сплатити 150 тисяч гривень компенсації моральної та 8,5 тисячі гривень відшкодування матеріальної шкоди. Та життя за ці гроші вже не повернеш. І загиблий міг би ще жити та жити, якби дослухався до правила, що рибалити в каналі забороняє…

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.