«Снаряди РФ летять постійно. Нічого від хати не залишилось. І від сусідської також»: херсонці про наслідки ударів РФ

6 месяцев назад 0

Російські військові продовжують обстрілювати Херсонщину. Найбільше руйнувань у прибережних населених пунктах області та мікрорайонах Херсона.

Херсонець Дмитро зранку розбирає уламки на даху будинку. Через обстріл російськими військами Херсона 23 жовтня 2023 року, в його оселі розбиті вікна, стіни та покрівля.

"Обстрілювали російські військові, скоріш за все з Олешок. В будинок влучають не вперше, летить постійно… нічого від хати не залишилось… і від сусідської також", — каже чоловік. Розбитий обстрілами будинок, Херсон, 24 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Російський снаряд зруйнував і помешкання  херсонки Надії . "Вперше влучили 20 вересня 2023 року, розбило хату. А вчора добило ще. І сусідці розбило хату. Всіх обдзвонили, поліція приїздила", — говорить жінка.

Всього за минулу добу російська армія 17 разів обстріляла Херсонську територіальну громаду. За інформацією  міської військової адміністрації , гатили не лише по обласному центру, а й передмістю — Антонівці, Наддніпрянському, Садовому, Комишанах та Зеленівці. Вночі з реактивних систем залпового вогню обстріляли Придніпровське. Розкидана цегла зі зруйнованого обстрілами РФ будинку, Херсон, 24 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Протягом минулої доби під обстрілами були і п'ять територіальних громад Бериславського району. Пошкоджені підприємства і машинобудівний завод, розповів начальник Бериславської РВА  Володимир Літвінов .

"В результаті авіаційних ударів у селі Львове одна людина отримала поранення, були пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Берислав потерпав від артилерійських і танкових ударів. А також війська РФ з безпілотників завдали удару по середмістю, поранені дві людини. Від артилерійського обстрілу — поранена одна людина. Також вночі армія РФ обстріляла запальними снарядами Берислав, горіли будинок та господарчі споруди",  — каже Літвінов. Зруйнований дах, паркан та діра в стіні будинку від обстрілів РФ, Херсон, 24 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Вдень 24 жовтня 2023 року під авіаударом російських військ була одна з пожежних частин на Херсонщині, розказала речниця ДСНС У Херсонській області  Оксана Ульянова . Пошкоджена покрівля та вікна у будівлі. Поранених немає, техніка — вціліла.

"Минулої доби через російські обстріли виникли 11 пожеж. Горіли будинки та господарчі споруди в Херсоні та Бериславі. Вночі внаслідок атаки РФ у Білозерці теж виникли пожежі на території приватних домоволодінь та горіли дві господарчі споруди. Всі загоряння ліквідували", — розповіла Ульянова.
Пошкоджена обстрілами РФ пожежна частина, Херсонщина, 24 жовтня 2023 рік. Фото: ДСНС України/TelegramЗранку російська армія обстріляла село Козацьке. Як повідомив керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков , поранені двоє жінок. Під час нічного обстрілу пошкоджена будівля лікарні у Білозерці.

"В ніч на 24 жовтня 2023 року армія РФ з "Градів" обстріляла Білозерку. Поранень зазнали вісім людей, серед них 12 річний хлопчик: у нього поранення ноги та мінно-вибухова травма, контузія та гостра реакція на стрес. Дитині надали допомогу амбулаторно, він залишився вдома. Напередодні, з-під завалів дістали двох людей — сімейну пару, які потрапили під обстріл в одному з населених пунктів і загинули", — каже Толоконніков.

Всього за минулу добу російські військові 101 раз обстріляли правобережжя області, розповів Олександр Толоконніков.