«Спочатку один був вибух, через годину — ще. В наш будинок попали». Херсонці про наслідки атаки РФ

3 месяца назад 0

Російські військові продовжують бити з усіх типів озброєння по населених пунктах правобережної Херсонщини. Зранку скидали авіабомби на Берислав, вдень вдарили по Херсону. Є загиблі та поранені.

Військові РФ почали обстрілювати населені пункти правого берега Херсонщини зранку.

"Сьогодні російські війська продовжують гатити і по Херсону, і по Бериславу. Були зранку скиди авіабомб на Берислав, а також скидають вибухівку з дронів. Внаслідок такого скиду поранено двоє людей в Бериславі. Один з них працівник ДСНС. Обидва зараз доправлені до лікарні. Ще один чоловік постраждав у Херсоні внаслідок обстрілу", — повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА  Олександр Толоконніков. Побите скло у балконах багатоповерхівки після обстрілів РФ, Херсон, 23 січня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
Ввечері 22 січня російські військові били по середмістю та Дніпровському району Херсона. За совами херсонки  Ганни , поцілили по ринку.

"Приблизно восьма вечора була, подзвонив охоронець з ринку і сказав що "приліт" був. Один сюди, а потім просто свистіло десь через залізну дорогу", — говорить жінка.

"Злякалися, в коридор побігли. Спочатку один був вибух. Десь через годину ще. В наш будинок вже попали. Спочатку в сусідній будинок попали, а потім в наш вже"
, — сказала місцева жителька  Світлана. Розбите скло у вітрині магазина внаслідок обстрілів РФ, Херсон, 23 січня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
Херсонка  Ольга каже, під час обстрілу була на вулиці.

"Перший обстріл був о 16:40 другий о 16:44. Ми стежили за часом, щоб перебіжками додому дійти", — каже жінка.

"У нас третій поверх, в кухню залетів снаряд. Я в цій квартирі на другому поверсі живу, була в цей час на кухні. Коли був вибух сама присіла, страшно", — сказала Світлана.
  Що відомо про обстріли Херсонщини 23 січня 2024 року Вдень 23 січня 2024 року російська армія вкотре атакувала Корабельний район Херсона та передмістя — Кіндійку. Загинув чоловік, поранена жінка.

Раніше в ОВА повідомили, що війська РФ обстріляли Центральний район Херсона. Поранений чоловік, його ушпиталили.

Російські військові вдень 23 січня 2024 року дронами атакували Берислав на Херсонщині. Є поранені, серед них — рятувальник.

Також відомо, що вночі 23 січня армія РФ вдарила з авіації по Бериславу. Скинули керовану авіабомбу на магазин. Постраждалих серед місцевих жителів немає.