Сприяв вивезенню з Херсонщини українського зерна – повідомлено про підозру окупаційному «керівнику вагонного депо»

2 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю  регіону заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 52-річний підозрюваний з червня 2022 року очолив «Вагонное депо Херсон» — структурний підрозділ, підпорядкований утвореному окупаційною адміністрацією рф «Государственному унитарному предприятию «Херсонская железная дорога». 
 
Підрозділ за штатним розкладом налічував понад сто людей та мав забезпечувати запуск залізничного сполучення між росією, тимчасово окупованою територією АР Крим, Херсонщиною та іншими територіями України, які перебувають під контролем агресора. 
 
Крім того, чоловік організовував ремонт та технічне обслуговування вантажних вагонів, їх модернізацію, відновлення запасних частин і вузлів. Ці вагони використовувались в тому числі для вивезення викраденого росією українського збіжжя. 
 
Також провів інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей депо, забезпечив ведення господарської діяльності відповідно до законодавства росії. Сприяв поглибленню інтеграції тимчасово окупованої території Херсонській області до економіки країни-агресорки.
 
Досудове розслідування здійснюють УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.