Сприяв ворогу використовувати навчальний заклад у військових цілях — окупаційному голові Раківки оголосили ще одну підозру

1 неделя назад 0

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури окупаційному голові Раківської сільради заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
 
За даними слідства, підозрюваний у 2022 році, вислужуючись перед загарбниками на псевдопосаді, серед іншого, займався розселенням збройних формувань рф у покинутих через окупацію будинках місцевих жителів та розміщенням їх боєприпасів.
 
У директора одного з навчальних закладів він відібрав ключі та передав будівлю для облаштування та використання у військових цілях представникам збройних сил держави-агресора.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснюється Бериславським РВП ГУНП в Херсонській області.
 
Нагадаємо, у суді триває розгляд обвинувального акта стосовно нього за фактом зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).