Стали «депутатками» від російських політичних партій в окупаційній «Херсонській обласній думі» — підозрюються дві жительки регіону

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом жителькам регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані, для участі у так званих «виборах» до незаконного органу влади – «Херсонської обласної думи першого скликання», надали згоду на включення їх до списків російських політичних партій. 42-річна жінка вступила до путинської «єдиної росії», 64-річна – до «комуністичної партії рф».
 
Отримавши мандати, брали участь у роботі псевдооргану, розробляли та приймали на «засіданнях» нормативні акти, впроваджували рішення «сесії» на окупованій території. Обидві «працювали» також з місцевим населенням, дискредитуючи українську владу. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.