«Стеля тріснула, жодного вікна не залишилось». Жителі Чорнобаївки та Херсона про обстріли армії РФ

2 месяца назад 0

30 липня 2024 року, близько шостої години ранку російські військові атакували Чорнобаївку Херсонської області. Випустили по населеному пункту понад 20 снарядів.
Речниця Головного управління ДСНС України у Херсонській області  Оксана Ульянова розповіла , що в одному з будинків отримав поранення пожежник аварійно-рятувального загону спецпризначення.

"Він на момент обстрілу знаходився у власному будинку. Його доставлено до лікарні, там надається вся необхідна допомога" , — говорить Оксана Ульянова.Житель Чорнобаївки  Олександр  нарахував 12 вибухів під час обстрілу населеного пункту.

"Три поодинокі, а тоді касета, тому 12 вибухів. Це те, що я нарахував. Було дуже гучно. Воріт немає, вікон немає" , — розповів Олександр.
Під російським обстрілом була також оселя  Валентини .

"Було три влучання в баню, на городі. Все потрощило. В сусідів двоє дітей та наші діти живі, бо ми спали на підлозі, під шафою, вона нас врятувала. Від вибуху жодного скла нема, ще й паркан впав" , — розказує Валентина.

За словами місцевої жительки  Катерини , вони після обстрілу гасили будинок сусіда, який загорівся.

"У нас жодного вцілілого вікна. Он стеля тріснула та опустилася на шафу. Онуки за дверима сиділи, а ми були у своїй спальні" , — говорить Катерина.

Жителька Чорнобаївки  Ольга  говорить, що від вибухів дрижала її оселя.

"Тут влучання були і недалеко від мене. А я через дорогу живу. У мене велика хата, але навіть вона дрижала. Вирвало двоє дверей, вікно вибите, дах пошкоджений. На другому поверсі стіна вся побита уламками" , — каже Ольга.Пізніше, близько дев'ятої години ранку, під вогнем російських військових був також один з районів Херсона. Місцева жителька  Марія  каже, пошкоджена її та сусідська оселя.

"Я була на подвір'ї, ледь забігла. Навіть сюди прилетіло. Уламки були. Побиті дах та паркан. Я бігом забігла у хату" , — розповіла Марія.Херсонська міська територіальна громада за минулу добу була під обстрілом російських військових 12 разів, повідомила місцева військова адміністрація у Telegram. У Херсоні, Комишанах та Антонівці пошкоджені 10 приватних будинків та одна багатоповерхівка, лінія електромереж і два газопроводи.

Один чоловік отримав поранення. Загалом за минулу добу російські військові обстріляли 15 населених пунктів правобережної Херсонщини.