За вбивство з необережності житель Херсонщини сидітиме 4 роки

2 года назад 0

Прокурори домоглися більш справедливого покарання жителю с. Сиваське, який вбив співмешканку та інсценізував  самогубство. Генічеський районний суд призначив винуватцю досить м’яке покарання, а саме давши йому умовний термін. Вирок першої інстанції прокуратура оскаржила. І днями Херсонський апеляційний суд посилив покарання фігуранту. Чоловік відбуватиме покарання у місцях позбавлення волі, протягом 4 років. 

Злочин стався у жовтні 2020 року. Зранку до поліції зателефонував 31-річний чоловік. Черговому він повідомив, що виявив повішеною співмешканку. Мовляв, вдома не ночував, а коли прийшов, знайшов 28-річну жінку мертвою, в сараї, на мотузці. От тільки члени слідчо-оперативної групи, прибувши на місце, у словах господаря оселі засумнівалася. У загиблої була розбита голова. За висновком судмедексперта смерть настала внаслідок черепно-мозкової травми. Співмешканець загиблої на той час відсиджувався у родичів, не підозрюючи, що його брехню легко викрили. Коли селянинові показали результати експертизи, тому залишалося лише розповісти, що насправді сталося з коханою. Пізно ввечері жінка отримала смс-ку від якогось чоловіка. У відповідь почала щось захоплено писати в телефоні.   Прочитавши на екрані гаджета коханої «Добраніч!», ревнивець запідозрив зраду. І зажадав, щоб співмешканка негайно ж видала всю переписку, але жінка телефон сховала. Сварилася пара в гаражі. Жінку чоловік добряче штовхнув, аж так, що та впала. Поряд стояла лавка з металевою перекладиною внизу, об неї головою і вдарилася жінка, втративши свідомість. Згодом ревнивець помітив, що кохана не дихає. Злякавшись,  вирішив інсценізувати самогубство. Тіло перетягнув у сарай, та й підвисив на мотузці… 

У селі говорили, що родина характеризувалася як благополучна. «Зеленим змієм» у ній не зловживали. Єдине, що завжди кидалося в око людям – нетерпимість чоловіка стосовно уваги інших представників сильної статі до його співмешканки. Жінку ревнував до кожного стовпа.

Марина САВЧЕНКО.