Судитимуть жителя Херсонщини, який очолив так звану «Раду депутатів» у Нижніх Сірогозах

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Генічеської окружної прокуратури.

За даними слідства, обвинуваений у липні 2023 року добровільно обійняв посаду так званого «заступника голови військово-цивільної адміністрації Нижньосірогозького муніципального округу».
 
На цій посаді чоловік підбирав кадри, вилучав майно сільської ради для функціонування незаконного органу влади. Підтримував та реалізовував рішення та дії держави-агресора та окупаційної адміністрації.
 
Також за власної ініціативи взяв участь у виборах та був обраний депутатом до так званої «Ради депутатів Нижньосірогозького муніципального округу першого скликання» від політичної партії «єдина росія». Пізніше був обраний на посаду «голови ради».  
 
На новій посаді забезпечував функціонування незаконного органу влади, приймав рішення відповідно до законодавства рф. Затверджував положення щодо структури «адміністрації» громади, формування бюджету, юридичних повноважень «депутатів». 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.