В Голопристанському районі поліцейські вилучили автомашину з незаконно спиляною деревиною

5 лет назад 0

В Голопристанське відділення поліції звернулися працівники місцевого лісогосподарства і повідомили, що виявили факт незаконного видобутку акації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції херсонської області.

На місці події поліцейські з’ясували, що в ході обходу лісонасаджень поблизу села Малі Копані лісники виявили чоловіка на автомобілі «Нива», який завантажив повний причеп деревиною акації. Проте правопорушник покинув автомобіль та втік від працівників лісогосподарства.

Наразі поліцейські встановили особу зловмисника та встановлюють місцеперебування 35-річного місцевого жителя. Автомобіль з незаконно спиляною деревиною доставлений на територію підрозділу. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України. В суд направлене клопотання про накладення арешту на деревину та транспортний засіб. За незаконну порубку лісу правопорушнику загрожує штраф в сумі від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.