В Голопристанському районі виявили двох браконьєрів

6 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» відпрацьовували акваторію річки Дніпро по попередженню незаконного вилову живих біоресурсів.

В районі «Збур’ївського кута», що знаходиться на території Голопристанського району, поліцейські помітили моторний човен із двома чоловіками на борту. Під час перевірки з’ясувалося, що громадяни здійснюють вилов риби за допомогою незаконних знарядь лову.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, в ході огляду сіток поліцейські виявили 66 тараней, 715 карасів та молодь риби видів лящ, короп і судак. Заподіяна шкода складає майже 21,5 тисяч гривень. У 29 та 32-річного жителів Голопристанського району були вилучені автомобіль «Нива», на якому вони приїхали, човен з мотором та 5 сіток загальною довжиною 250 метрів.

Правопорушники та вилучені речі були доставлені в Голопристанське відділення поліції. Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).

Відділ комунікації поліції херсонської області