В ОК «Південь» розповіли про втрати окупантів на полігоні на Херсонщині

2 месяца назад 0

ЗСУ вдарили по полігону ворога на території тимчасово окупованої Херсонщини. Нині українські військові продовжують отримувати інформацію та підтвердження щодо втрат росіян.

Про це  заявила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, зауваживши, що мовиться про глибину тимчасово окупованої території. Тож загарбники максимально ретельно приховують інформацію. До слова, про удар українських військових ворог почав  ввечері 21 лютого.
"Щонайменше, згідно з відеофіксацією того, що відбувалося, до 60 окупантів безповоротної втрати. Мається на думці й ті, хто загинули там на місці, і ті, хто були надто важкі. "Трьохсоті", які, можливо, і до госпіталю не дотягнули", – сказала Гуменюк.

Однак  це попередні дані.  Нині ЗСУ  перевіряють інформацію чи "долучилося" туди командування окупаційного угруповання військ "Днєпр".
 
Втрати ворога Зокрема, на полігоні росіян, який вразили українські захисники,  знищили дуже багато автомобільної техніки . Загалом протягом 21 лютого на Півдні українські бійці знищили 14 одиниць автобронетанкової техніки окупантів.

Доба була досить результативною для нас. Це і відбиті 4 штурми на Кринках, і ураження полігону. Це було мінус 133 окупанти. Станом на зараз вже маємо підтвердження про знищення ще 26 окупантів за цей бойовий день. Продовжуємо свою бойову роботу, – розповіла керівниця пресцентру Сил оборони Півдня.

Окрім того, українські військові протягом середи знищили РСЗВ "Град" росіян та щонайменше 4 артилерійських установки.

Що відомо про ураження полігону на Херсонщині

  • Після скарг росіян  інциденту. Це сталося неподалік Подо-Калинівки поблизу Олешківських пісків.
  • Відомо, що керівництво ворожого угруповання "Днєпр" приїхало перевірити вогневу підготовку росіян, яких готують для безуспішних штурмів Кринок на лівобережжі Дніпра. Саме того населеного пункту, де плацдарм українських військових.
  • Окупанти заявили, що по полігону нібито вдарили з HIMARS. Однак у ЗСУ цієї інформації не підтвердили. Відомо, що по території полігону 
  • Росіяни почали істерити після удару. Загарбники заявили, що тепер нібито треба змінити "техніку безпеки".