В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна боротьба.

3 месяца назад 0

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Здійснив 4 невдалі штурми та зазнавши значних втрат відійшов на свої вихідні позиції.

Про це звітує пресслужба ОК "Південь".

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, масово застосовують ударні дрони різних типів, продовжують наносити ракетні та авіаційні удари.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 3 кораблі ворожого недофлоту, 1 корабель у Азовському морі. В море виведений фрегат «адмірал макаров», спорядженняякого 8 «Калібрів».

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог наніс 6 авіаційних ударів із застосуванням 11 керованих авіабомб, 16 некерованих ракет по населених пунктах Херсонщини та крилатої ракети Х-59 по Миколаївщині.

Окупанти, не припиняючи терор населення прифронтових регіонів Херсонщини та Миколаївщини, за минулу добу застосували 71 FPV-дрон, 4 ударні БпЛА “Ланцет” та скинули з БпЛА різних модифікацій 23 осколкові боєприпаси. Жертв серед населення немає.

Минулої доби ворог 10 разів гатив з артилерії по місту Херсон. Обстріляні Берегове, Молодіжне, Токарівка, Антонівка, Зеленівка, Чорнобаївка, Білозерка на Херсонщині.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів 3 цивільні особи поранено. Пошкоджено багатоповерхівку, адміністративну та господарчу споруди, близько десятка приватних будинків та 3 цивільні автомобілі.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:
— 57 окупантів;
— 1 танк;
— 5 гармат;
— 2 міномети;
— 12 одиниць автомобільної техніки.