Війська РФ з безпілотника обстріляли кладовище у передмісті Херсона: поранені троє працівників ритуальної служби

7 месяцев назад 0

Російські військові 11 жовтня 2023 року скинули з безпілотника вибухівку на транспорт ритуальної служби у передмісті Херсо на.

Про це  в Telegram Херсонської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, це сталось близько 11:40. Поранені троє працівників ритуальної служби, які перебували поблизу спецтранспорту. Одного з поранених ушпиталили. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення військовими РФ законів та звичаїв війни.

Пізніше в ОВА повідомили, що боєприпас з дрона скинули поблизу цвинтаря селища Кіндійка. 41-річного чоловіка госпіталізували з численними осколковими пораненнями, він у реанімації, лікарі борються за його життя.

Також відомо, що пораненого 42-річного чоловіка, у нього вибухова травма та непроникливі осколкові поранення, він теж перебуває у лікарні та 63-річного чоловіка, допомогу якому надали на місці.
 
Керівник МВА Роман Мрочко показав у Telegram фото ритуального транспорту, який згорів повністю після російського обстрілу.
 
Раніше в ОВА повідомили, що армія РФ з артилерії обстріляла Михайлівку Бериславського району Херсонської області. Поранена літня жінка.

За добу 10 жовтня 2023 року російські війська 82 рази обстріляли Херсонську область. Випустили 435 снарядів по області, поранена одна людина.


Що відомо про обстріли Херсонщини 10 жовтня 2023 року В ніч на 10 жовтня військові РФ з артилерії атакували Інженерне та Садове Херсонської області.
О третій ночі армія РФ обстріляла Новодмитрівку, поцілили по сільськогосподарському підприємству. Загинули з десяток корів.
За даними МВА, внаслідок чергового обстрілу Комишан поранена 85-річна жінка. Лікарі надали їй допомогу, наразі жінка у стані середньої тяжкості. У селі пошкоджені майже 30 будинків.
За даними Генштабу ЗСУ на Херсонщині протягом доби російські військові з артилерії та мінометів обстріляли Берислав, Антонівку та обласний центр.