Військові РФ обстрілами зруйнували школу у Нововоронцовці: поліція відкрила провадження

2 года назад 0

Поліція Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу російською армією селища Нововоронцовка.

Про це  на сторінці обласної поліції у Facebook.
4 липня російські війська завдали масштабного ракетного удару по селищу. Обстріли з систем залпового вогню зруйнували школу, пошкодили будинки місцевих жителів та об’єкти інфраструктури, повідомляє поліція.
Зараз співробітники поліції встановлюють масштаби руйнувань та документують наслідки обстрілів.
Кримінальне провадження відкрили за ч.1 ст.438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Що відомо:

  • ЗСУ завдали ракетний удар по скупченню російської техніки і особового складу у районі Дар’ївки. І знищили реактивну систему залпового вогню "Ураган", гаубицю "Мста-Б", танк Т-62, 8 одиниць автомобільної техніки та 2 склади боєприпасів.
  • Російські військові обстріляли з "Градів" Заградівку у Херсонській області. Наразі відомо про одну загиблу і одну поранену людину.
  • З тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію "Каланчак" в смт Мирне, Херсонська область, росіяни перемістили 17 вагонів з боєприпасами.
  • Російські військові спробували повернути собі втрачені позиції у напрямках Потьомкиного та Іванівки, протягом ночі обстрілювали з артилерії. Успіху не мали.