Військові РФ обстріляли шість населених пунктів на Херсонщині

2 года назад 0

14 вересня російські війська обстріляли шість населених пунктів Херсонської області: Архангельське, Високопілля, Токареве, Таврійське, Іванівку та Довгове. Про це на сторінці у Facebook  поліція Херсонської області.

Обстрілами зруйнувало та пошкодило житлові будинки, гаражі, автомобілі. У Довговому — загорілися кілька будинків, вони повністю знищені вогнем, йдеться у повідомленні. Зруйнований російськими військами будинок у населеному пункті Херсонщини, вересень 2022 р. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook
За фактами воєнних злочинів слідчі поліції відкрили провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни". Що відомо:

  • Через обстріли російськими військами у Князівці на Херсонщині зруйновані усі будинки, у Високопіллі 80% руйнувань.
  • На Херсонщині ситуація залишається надзвичайно складною. Тривають активні бойові дії. У тимчасово окупованих населених пунктах продовжуються випадки мародерства, захоплення приміщень росіянами.
  • У Херсоні російські війська захопили приміщення обласної бібліотеки для дітей та приміщення банку.
  • У Новій Каховці росіяни захопили приміщення енергетичної компанії, викрали матеріальні цінності вартістю понад півмільйона гривень.