Військові РФ захопили будівлю Херсонського державного університету та призначили своїх «керівників»

2 года назад 0

Сьогодні, 14 червня, озброєні російські військові зайшли до головного корпусу ХДУ на вул. Університетській і представили "керівні органи". Про це  ректор ХДУ Олександр Співаковський у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, співробітники, які працювали у приміщенні, залишили робочі місця і продовжать виконувати обов’язки дистанційно за українським законодавством.

З квітня центр управління вищої школи перенесений до Івано-Франківська.

"І весь цей час ми продовжували працювати дистанційно, виконуючи свої зобов’язання перед студентами та співробітниками. Надавали якісні освітні послуги, наразі завершуємо атестацію бакалаврів, готуємось до видачі документів про освіту та розпочали вступну кампанію, особливо розраховуємо на вступників саме з Херсонщини. І все це за українським законодавством!" , – сказав ректор вишу. Що відомо:

  • Херосонський державний університет разом з відокремленими структурними підрозділами — Бериславським фаховим педагогічним коледжем ім. Беньковського та Генічеським фаховим коледжем  свою роботу на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.