Використали вперше. Гуменюк розповіла про нову тактику росіян під час нічного обстрілу

7 месяцев назад 0

Цієї ночі під час обстрілу України російські окупанти використали "складну тактику дуже мішаних атак". Зокрема вперше українські військові спостерігали одночасний пуск крилатих ракет та КАБів.

Про це повідомляє  з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

За словами Гуменюк, одночасний пуск крилатих ракет і авіабомб українські військові раніше не спостерігали. Наразі, за словами спікера, спостерігається активізація тактичної авіації, застосування ракетних комплексів наземного базування і пуски ракет разом з КАБами.

"Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо" , — констатувала вона.

Зокрема, за даними спікера, в тому числі, цієї ночі була застосована складна тактика дуже мішаних атак — практично одночасно спрямовувались з тактичної авіації і керовані авіабомби по фронтових територіях і крилаті ракети типу Х-59 по подальших територіях другого ешелону підготовки, наприклад Кривий Ріг, Миколаївська область і застосовувались ударні беспілотники.

"Фактично все було одночасно і скеровано на виснаження протиповітряної оборони і з максимальним досягненням результату", — додала Гуменюк, зазначивши, що .основний акцент ворог переніс, очевидно, в повітря.

Обстріл України ​У ніч на 21 жовтня російські війська обстрілювали центральні та південні регіони України із застосуванням крилатих та балістичних ракет, а також ударних безпілотників. Зокрема, повідомлялося про вибухи у Кривому Розі Дніпропетровської області. Обійшлося без втрат. На ранок стало відомо, що ворог повторно вдарив по місту, є руйнування на промисловому об'єкті. За даними Генштабу, під час атаки ворог застосував щонайменше два види ракет та дрони-камікадзе.​